Familieopstilling

Betydningen af min familie er vejen til mig – personligt forandringsarbejde i terapi eller gruppe.

Synes du, der er områder i dit liv, hvor du bliver ved med at sidde fast i de samme gamle mønstre, som ikke gør livet lettere for dig? Er der noget du virkelig gerne vil forandre og som ville betyde mere glæde og frihed for dig og evt. dine tætte relationer?

Familieopstilling i individuel terapi eller gruppe vil give dig en “øjenåbner”, og være en nænsom støtte til din udvikling og mønsterbrydning.
Du vil få mulighed for at tage skridt i den retning du ønsker, og med dyb respekt for det familiesystem du er en del af, opnå større afklaring og autenticitet i dit liv.

Familieopstilling, også kaldet Systemisk opstilling anvendes individuelt i terapi eller i grupper, hvor man blandt de øvrige deltagere udvælger repræsentanter for familien eller det tema, som man ønsker at arbejde med. Man opstiller herefter repræsentanter på en måde, der svarer til tema, dvs. man opstiller det indre til noget ydre. Herefter fortsætter processen gennem de opstillede repræsentanter. Gennem nye indsigter, skabes der forsoning og nye skridt kan tages. Skridt der bringer systemet i ligevægt og hermed fokus og mulighed for mønsterbrydning og positiv forandring.
Jeg har ansvaret for en tryg og støttende facilitering af opstillingerne.

Selvom vi er voksne og selv har stiftet familie, lever de tidligere dynamikker i os. Børn fødes ind i et mønster og indordner sig de normer der hersker, for at høre til.

En opstilling kan ændre synet på os selv, på vores placering i familien/samfundet og indstillingen til denne og egen verden. Med udgangspunkt i den enkelte støttes der til at finde egne redskaber/ressourcer til at bryde med uhensigtsmæssige mønstre, selvværdsproblematikker, angst, social fobi, mistet livsmod osv. Der støttes til at forstå sammenhænge mellem tanker, følelser, krop og adfærd.
Metoden understøtter en realistisk mønsterbrydning, så motivation og progression bliver mulig. Betydningen af spejling og reflektion i gruppen giver ny tillid, når evt svigt i livet overskygger livsmodet (psykosociale udfordringer).

Familieopstilling eller systemisk opstilling er en meget berigende og autentisk metode, som giver mulighed for at opdage og integrere flere forskellige sider af os selv.  Den giver os mulighed for at forstå os selv, og det der hindrer os i at ”komme videre”, og på et dybere plan at skabe balance i vores indre og ydre verden.

Jeg har en to-årig uddannelse i familieopstilling, samt supervisor uddannelse fra ISFO/Liv Dhanyo Thommesen.
Jeg faciliterer gerne grupper; ring eller skriv for pris og rammer. Hvis du samler en gruppe, vil din plads være halv pris.

Læs meget mere om Familieopstilling på www.isfo.dk